SMS Alerts maken

SMS Alerts geven u de mogelijkheid om real-time trading Alerts te ontvangen en uw beleggingen te volgen zelfs als u weg bent van uw computer. Net als bij gewone Alerts kunt u SMS Alerts ook instellen op meerdere criteria:

• een specifieke koers;
  • een specifieke tijd van de dag;
  • standaard technische analyse indicatoren.
    Vanwege regelgeving kunnen SMS alerts geen specifieke real-time koers of volume niveaus bevatten van fondsen anders dan Forex paren. Als u een SMS Alert plaatst op een van deze fondsen, zal de SMS Alert voor dit fonds aangeven "Alert Level reached" (wat aangeeft dat de koers of volume het door u ingestelde niveau heeft bereikt).

Tip: U kunt het type Alert signaal aangeven: "Open longpositie", "Open shortpositie", "Exit met winst" (bijv: stop profit Alert) of "Exit met verlies" (bijv: stop loss). Het signaal type wordt meegestuurd in de SMS.

U kunt Alerts maken gebaseerd op 1 conditie of bij gelijktijdig optreden van maximaal 4 condities om de SMS Alert af te laten gaan.

Als de Alert is gemaakt, wordt deze getriggerd zelfs als het platform is afgesloten. Zodra aan de condities worden voldaan wordt een SMS bericht naar uw mobiele telefoonnummer verzonden. Op hetzelfde moment zal er ook een Alert in uw platform worden getriggerd als het platform open is.

Om onnodig gebruik van SMS credits te voorkomen zal iedere SMS Alert die is afgegaan inactief worden. U kunt er daarna voor kiezen om de Alert te re-activeren of te verwijderen.

Hier volgen de benodigde stappen om een Alert te maken:

Klik eerst op het icoon in de toolbar.

Klik daarna in de fondsgrafiek waarop u een Alert wilt aanmaken. Bijvoorbeeld, als u een Alert wilt maken op de DAX future koers, klikt u op het hieronder geel gemarkeerde gebied:

Een nieuw venster opent waarin u alle kenmerken van uw Alert kunt bepalen. We stellen een Alert in op een DAX future boven de hieronder vermelde koers (in het geel gemarkeerde gebied)

De te maken Alert staat standaard ingesteld als zijnde een (non-SMS) Alert. Klik op Alert 24h/dag via SMS om een SMS Alert in te stellen.

Zorg er daarna voor dat het juiste "Mobiele telefoonnummer" is ingevoerd.

De 1e box bevat het internationale belnummer van het land van uw mobiele telefoon provider (voorbeeld: 1 voor de USA, 44 voor UK, 31 voor Nederland, etc.);

de 2e box bevat uw telefoonnummer zoals deze wordt gebeld vanuit het buitenland na de landcode (bijvoorbeeld: voor Nederland, is dit een 9-digit nummer, de 1e 0 laat u achterwege)

U heeft enige SMS credits nodig om een SMS Alert te kunnen invoeren.

Uw real-time abonnement is inclusief 3 gratis SMS credits op de 1e dag van elke maand zolang uw abonnement actief blijft.

U kunt meer SMS pakketten kopen door te klikken op de "Bijkopen" knop.

De buttons "Maak Alert" wijzigt naar "Maak SMS Alert" als u kiest voor het verzenden van een SMS alert en vice versa.

Als alle condities voor uw Alert zijn bepaald, klik dan op "Maak SMS Alert" om de Alert te activeren!

Als de Alert is aangemaakt op een specifiek koersniveau, zal een horizontale lijn met een Alert-bel op de grafiek worden getoond op het niveau van de Alert.

Om SMS Alerts te maken gebaseerd op meerdere condities, klikt u eenvoudig op de knop "Extra conditie" en stel ze dan in. Dit proces is uitgebreid omschreven in de sectie "Maak Alerts" en is hetzelfde voor SMS Alerts.

U ziet de nieuw ingestelde Alert verschijnen in het "Alert Status" venster:

De ingestelde SMS Alerts worden ook afzonderlijk getoond in een aparte tab.

Als een SMS Alert wordt getriggerd wordt er ook een Alert in uw platform getriggerd. U kunt dezelfde opties activeren voor een non-SMS Alert als voor een SMS alert die wordt getriggerd :

• een pop-up venster;
  • een geluidssignaal;
  • een pijl in de grafiek.

U kunt deze opties activeren / deactiveren via "Setup" in het HoofdMenu.

Als de SMS Alert is getriggerd wijzigt de status in het "Alerts Status" venster:

U ontvangt een SMS met de ingestelde condities voor de Alert.

Een SMS Alert verwijderen

U kunt daarna kiezen om de Alert te verwijderen. Klik op de alert regel in het Alert Status venster voor de instellingen en klik op verwijder alert.

U kunt ook Alerts verwijderen door te klikken op het icoon en daarna op de alertlijn in de grafiek.

Heractiveer een koers-gebaseerde SMS Alert

Voor Alerts op koersen; Als u een Alert wilt instellen op een andere koers zonder de overige instellingen te hoeven veranderen, kunt u dit eenvoudig doen door de Alertlijn in de grafiek te verplaatsen.

Klik op het icoon, daarna op de lijn waarop de SMS alert is ingesteld in de grafiek.

Klik op de lijn om deze te selecteren en klik daarna op de nieuwe locatie van de lijn in de grafiek.

Trading kan u blootstellen aan risico op verlies groter dan uw stortingen en is alleen geschikt voor ervaren klanten die voldoende financiële middelen hebben om dergelijk risico te dragen. Geen enkele informatie op deze site is beleggingsadvies of een uitnodiging tot het kopen of verkopen van enig financieel instrument.