Eigen indicatoren

Gerelateerde help video's
Eigen indicatoren maken

U kunt zelf uw eigen indicatoren maken met ProBuilder. ProBuilder is de eenvoudige programmeertaal van ProRealTime.

Dynamische parameters toevoegen aan indicatoren

Door het gebruik van dynamische parameters is het mogelijk de parameter instellingen direct vanuit het indicator venster aan te passen in plaats van via de code. (bijv : aantal perioden van de indicator).

Naast de standaard indicatoren die het platform bevat, kunt u ook uw eigen indicatoren maken met ProBuilder en deze gebruiken in uw grafieken en trading systemen.

Klik op "Nieuw" om een nieuwe indicator te maken. Merk op dat eigen gemaakte indicatoren schuingedrukt worden in de lijst.

Een nieuw venster opent:

in het blauwe vak geeft u de nieuwe indicator een naam.

het paarse gebied is de programmeer toolbar waarmee u kunt:

• Knippen (Ctrl + X), kopiëren (Ctrl + C), plakken (Ctrl + V)
  • Undo laatste actie (Ctrl + Z) / Redo laatste actie (Ctrl + Y)
  • Zoek / vervang tekst (Ctrl + F)
  • Comment / Un-comment een coderegel (Ctrl + R)
  • Vergroot / Verklein tekstgrootte
  • Functies toevoegen en weergeven functie help
  • Toon de programmeer guide

- In het rode vak programmeert u de code van de nieuwe indicator. Merk op dat u kunt klikken op de knop om de functielijst te openen waarin u alle Probuilder functies kunt selecteren.

Merk op dat uw bestaande indicatoren gebruikt kunnen worden als functies in uw nieuwe indicator.

- Het groene vak is de parameter sectie. Een Stochastic bijvoorbeeld, heeft een %K en %D parameter. U kunt de parameters van uw nieuwe indicator benoemen met de "Voeg toe" knop. Er is geen limiet aan het aantal instelbare parameters.

Door op "Voeg toe" te klikken, opent het onderstaande nieuwe venster. Er zijn meerdere instelmogelijkheden om een parameter te configureren zoals:

• het label van de parameter gebruikt in de code (meestal een korte naam zoals "MA","b","BIED"...),
  • het label van de parameter getoond in het eigenschappen venster van uw nieuwe indicator (bijvoorbeeld, "Aantal dagen" of "Toegepast op" of "Periode Verschuiving" ...),
  • het type parameter (Integer, Decimaal, Boolean, ...),
  • andere mogelijke restricties

- In het gele vak kunt u ondersteunende teksten toevoegen om uw nieuwe indicator te omschrijven. Deze tekst wordt als beschrijving getoond rechts in de indicatoren selectielijst.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een beschikbare indicator in het platform.

Trading kan u blootstellen aan risico op verlies groter dan uw stortingen en is alleen geschikt voor ervaren klanten die voldoende financiële middelen hebben om dergelijk risico te dragen. Geen enkele informatie op deze site is beleggingsadvies of een uitnodiging tot het kopen of verkopen van enig financieel instrument.