sommaire

Geavanceerde interface

De geavanceerde order interface geeft bovenin de grafiek 1 ordertype tegelijk weer maar biedt meer ordertypes en extra flexibiliteit bij het plaatsen van gekoppelde target en stop orders in vergelijking met de snelle order interface.

Om een order te plaatsen klikt u op de knop rechts van het vak aantal ("Qty") en daarna op de grafiek.

De getoonde orderknop is afhankelijk van het geselecteerde ordertemplate type (voorbeeld: 3 lijnen voor een driedelige order, twee lijnen voor een tweedelige order).

Maken en wijzigen van order templates

Verschillende ordertemplates zijn al voor u gedefinieerd in de geavanceerde order interface. U kunt hiervan de instellingen inzien en wijzigen, maar ook nieuwe aanmaken door te klikken op .

Klik "Nieuwe ordertemplate" als u een nieuwe template wilt maken, geef deze een naam en klik op "OK".

Met de boxen rechts van de ordernaam bepaalt u de instellingen.

Hoeveelheid: kies het aantal van de order of hoeveelheid cash (bij overige). Als u een hoeveelheid in cash kiest, zal het aantal automatisch het maximum aantal zijn die u zich kunt veroorloven met het gespecificeerde cash bedrag.

Geldig tot: bepaal de geldigheid van de order. Opmerking : Als u kiest voor "Dag order" voor Forex, het einde van de huidige handelsdag is dan middernacht GMT.

Basis ordertype: kies het ordertype van de hoofdorder. Merk op dat de ordertypes "Stop met limiet bescherming" en "Bestens als geraakt" alleen beschikbaar zijn in de geavanceerde order interface.

Multiple-leg order: Hier kunt u uw order koppelen aan 1 of meerdere extra orders.

U kunt kiezen tussen 2 mogelijkheden:

• One CANCELS the Other (Leg1 of Leg2)

Indien de eerste order OF de tweede order wordt uitgevoerd, wordt de andere overgebleven order geannuleerd. Via het uitklapmenu kunt u het ordertype selecteren voor Leg2. Beide orders worden geplaatst door te klikken op de grafiek. One CANCELS the other orders zijn alleen beschikbaar in de geavanceerde interface.

• Leg1 ACTIVEERT :

Definieert een order bestaande uit een of twee extra gekoppelde orders. Zodra de eerste order is uitgevoerd worden de gekoppelde orders geactiveerd.

Gekoppelde Target order (WINSTNEMEN)

Om een gekoppelde target order (limiet) te gebruiken, activeer de box "TARGET order (winstnemen)". Standaard wordt het koersniveau van deze target limiet bepaald door op de grafiek te klikken. U kunt ook klikken op en een nieuw venster met instelmogelijkheden verschijnt:

Naam: hiermee geeft u een naam en afkorting aan de stop instelling. Deze kunnen worden gebruikt bij het aanmaken van de stop.

Stel target in: Hiermee geeft u aan hoe u de target wilt plaatsen. U heeft de keuze tussen plaatsing van de target door voor elke order te klikken op de grafiek of handmatig een vaste bepaalde afstand invoeren vanaf de hoofdorder (net zoals in de snelle order interface). De afstand zal automatisch worden uitgedrukt afhankelijk van het gekozen fonds (in cash voor aandelen, in punten voor futures en in pips voor Forex).

Klik "OK" om de target order op te slaan. De target order kan altijd worden gewijzigd door te klikken op de bijbehorende steeksleutel en is beschikbaar voor later gebruik zelfs in andere multi-leg order templates. U kunt ook extra gekoppelde target orders aanmaken of verwijderen via de "+" en "-" knoppen.

Gekoppelde Bescherming order (STOP)

Om een gekoppelde stop order te gebruiken, activeer de box "STOP order". Standaard wordt het koersniveau van deze stop order bepaald door op de grafiek te klikken. U kunt klikken op en een nieuw venster met instelmogelijkheden verschijnt:

Naam: hiermee geeft u een naam en afkorting aan de stop instelling. Deze kunnen worden gebruikt bij het aanmaken van de stop.

STOP order niveau: hiermee bepaalt u hoe u de STOP order wilt plaatsen. De mogelijkheden zijn hetzelfde als voor de Target order.

Ordertype: afhankelijk van de bovenstaande gemaakte keuze toont deze sectie de beschikbare ordertypes. De voorgestelde mogelijkheden hangen af van het fondstype en de methode van STOP plaatsing. ("Klikken op de grafiek" of "Handmatig").

De STOP order kan altijd worden gewijzigd door te klikken op de bijbehorende steeksleutel en is beschikbaar voor later gebruik zelfs in andere multi-leg order templates. U kunt ook extra gekoppelde STOP orders aanmaken of verwijderen via de "+" en "-" knoppen.

Plaats een order via de geavanceerde interface

De beschikbare ordertemplates worden getoond in de geavanceerde order interface toolbar (zie afbeelding hieronder)

Om een order te plaatsen, (1) klik op het eerste uitklapmenu en selecteer de gewenste ordertemplate. (2) Stel het juiste aantal/hoeveelheid in. (3) Kies rechts 1 van de iconen en plaats eenvoudig de order door te klikken op de gewenste koersen in de grafiek.

Afhankelijk van de instellingen van de gemaakte ordertemplate zijn er een aantal iconen beschikbaar.

"Bestens" orders:

• Klik op om een bestens VERKOOP order te plaatsen.
  • Klik op om een bestens KOOP order te plaatsen.

In de geavanceerde order interface modus kunt u target & stop orders koppelen aan uw bestens order door te klikken op de "T" en "S" boxen op dezelfde manier als in de snelle order interface.

Horizontale orders (vast koersniveau)

Klik op het "horizontale limiet" icoon om een limiet order op een vaste koers te plaatsen of op het "horizontale stop" icoon om een stoporder op een vaste koers te plaatsen. Beweeg vervolgens de muis in de grafiek en klik op het gewenste vaste koersniveau.

Multiple-leg orders

Klik op om een multiple-leg order te plaatsen.

• Klik op het eerste koersniveau om de Leg1 order te plaatsen
  • Klik een tweede keer om Leg 2 te plaatsen
  • Klik een derde keer om Leg 3 te plaatsen (indien van toepassing)

Trailing stop orders

Klik op om een "Trailing stop" te plaatsen. Beweeg de muis in de grafiek en klik op het gewenste koersniveau om de order te plaatsen.

Schuine limiet- en stoporders (bewegende koers)

Klik op het "schuine limiet" icoon om een limiet order te plaatsen op een bewegend koersniveau of op het "schuine stop" icoon om een stop order te plaatsen op een bewegend koersniveau. Trek daarna de lijn in de grafiek:

• Klik om het 1e punt van de schuine lijn te bepalen
  • Klik op een 2e punt om de lijn te maken.

Opmerking: Schuine lijn orders zijn "Soft orders" welke worden opgeslagen in de software. Als u het platform afsluit met een lopende schuine order, zal het platform u waarschuwen dat orders van dit type worden geannuleerd.

Trading kan u blootstellen aan risico op verlies groter dan uw stortingen en is alleen geschikt voor ervaren klanten die voldoende financiële middelen hebben om dergelijk risico te dragen. Geen enkele informatie op deze site is beleggingsadvies of een uitnodiging tot het kopen of verkopen van enig financieel instrument.